a ház és, amit rejteget! :)

2010.05.15. 14:05


 

 

 

          A ház múltja: 

Azt mondta az anyuka, hogy nagyon régi a ház, gondolom, olyan 1940-körül épülhetett, mert az akkori házakéhoz hasonlít kívülről. Belülről pedig vannak olyan nyomai, ami szintén azon kornak lehet a maradványa.

Valószíbűleg egy dohány gyárosé volt a ház legelőször. Az alsó szinten, ahogy bemegyünk a lépcsőházból a lakrészbe, van egy kis előtér, ahová ugyebár a kabátokat, cipőket rakja le az ember. Szembe a bejárattal(a lakrészbe) két ajtó nyilik, két szobába, egy pedig jobb oldalra. A jobb oldali volt régen a konyha. Most Alterküche, azaz régi konyha, de mosószobaként üzemel. A két szoba az érdekes..

 

 

 

 

 

 

 

 

A szembe, de jobb oldalon levő az most a konyha. Ott előtte étkező volt, a dohányárus idején. Majd utána, két hálószobává alakították át az ittlakók. A konyhát és a nappalit (a nappaliba nyílik a másik ajtó) egy széthúzható fehér ajtó választja el, amiben kis téglalap alakú kristály üvegek vannak.

Tehát a nappali szoba, az egy szalon volt, majd utána iroda. És ami a nappaliból nyílik kis szoba, ami most az irodája az apukának, az szintén egy szalon volt, valószínnűleg ott ilyen, dohányzó szalon lehetett. És emellett a kis szoba mellett van a wc, amit akkor is toalett ként használtak. :)

Az emelet, akkor is csak hálószoba ként üzemelt. 3hálószoba, egy konyha, és egy furdoszoba.

A második emelet, amit most nem használnak, az volt a dohány gyárosnak az irodája, illetve lakrésze.

De kiváncsi vagyok még, biztos vannak érdekes történetei a háznak! 

És eszembe juttott, mikozben bezsélgettem a Gabival ezekről, hogy mennyire szerettem volna a történelemmel foglalkozni.. De hát  manapság már..Csak rettentő mód érdekel. :)


Majd teszek fel képeket a házrol meg az Orleans- i kiruccanásrol, mert ma ideadta Tony! :) 

Már tök jó vele is a kapcsolatom! És ennek nagyon örülök! :) Meg Bastiannal is! 

Szval majd ..

Réka tesvíírem, beírattkozott egy raggeatonvagyhogykellleírni tánctanfolyamra. DE! Azért a családi véna befigyel, mert ma ment volna táncra, erre nemm otthonhagyta a jegyét?? HAHAHA                                DE! :D

És ezek után megvilágosodott, hogy mennyire gyönyörű ő most! Mert, hogy ott milyne jó idő van!"idegbeteg fej nekem" és miylen jo gondor a haja! Hát már itt is lehetne szép az idő. Dani is csak mondja, hogy min. 20 fokok vannak... wáwáwáwáwáwáwá mennék már haza!


na, áldás békesség! :)

www.youtube.com/watch

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://petokamoka.blog.hu/api/trackback/id/tr812005077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása